« THE PAVILLION SALAMANDRE | Main | GILLIAN CHUNG'S BRA MAKES HK GO CRAZY »

August 25, 2006

CICAK MAN: MALAYSIA'S FIRST SUPERHERO

Thailand had MERCURY MAN. The Philippines had GAGAMBOY. And now Malaysia has CICAK MAN. Set in the fictional city of Metrofulus, the movie uses CGI and live action to tell the story of two best friends. One is turning into a superhero and it seems to be killing him, while the other is racing for a cure.

40% of the movie will be green screen and it'll use a host of special effects. The genre is comedy-action and it's slated for a release at the end of 2006.

The official site is here and it's loaded with behind the scenes photos so we at least know it's really happening.

(Thanks to 24 Frames per Second for the heads up)

Cicak Man

August 25, 2006 at 09:37 AM in News | Permalink

Comments

cite cicak man mmg smart gile.. sy mmg bangge dgan cite ni,coz cite ni adelah cite first super hero malaysia..smoge cite ni lpas ke international punye pasaran...

Posted by: adam hanafi | Sep 16, 2006 10:34:40 PM

a'kum.kat sini saye nak ucapkan tahniah pd kru production kerana tlah memajukan lg industri perfileman negara kite.smoga filem ni akan mendpt sambutan yg hangat.kalau filem ni laku,,buat cite semutman pulak...ehhh takde la.gurau je..chek ed daud.....zassssss

Posted by: syah | Oct 20, 2006 8:03:01 AM

as'kum..fuhh pertama kali malaysia terbitkan filem superhero..dah lame saya tunggu akhirnye ade juga..cuma filem nie agak komedila..cukupla buat citer komedi..kasi serius cikit baru best..dan cicakman sepatutnyer dipegang oleh yusri bukannyer saiful apek...anyway..saye nak ucapkan tahniah pd kru production kerana tlah memajukan lg industri perfileman negara kite

Posted by: zyzan | Nov 7, 2006 4:12:15 AM

kali pertama malaysia ada superhero...ini kene pertingkatkan lagi

Posted by: azis | Nov 27, 2006 11:43:44 PM

wookey.. nie la yg dikatakan filem, dan juga akan memberi satu perubahan yg positif kepada industri filem negara......syabas.....

Posted by: adiela | Nov 28, 2006 5:39:08 AM

wa selutla kat cicak man

Posted by: burn | Dec 2, 2006 2:22:03 AM

bodo nok jadi cicak. tuhan wijadi manusia mujur

Posted by: mat | Dec 3, 2006 10:49:21 PM

harap2 le efek cite ni bagus..kenapa org malaysia suka cite komedi??tak mengangkat martabat bangsa melayu langsung...fighting pun hampeh....

Posted by: aeir | Dec 4, 2006 8:05:16 PM

kita tengokle camne cicakman ni pulak..apa dia buleh wat.tapi saye busan la tengok komidi saje kt panggung.takde ke idea nk buat cite gaduh2...lawan2 gitu..ha....org cina dng kungfu.jepun dng ninja..kita ni??takkan bagi org luaq kata kita ni org lawak je...

Posted by: zeta | Dec 4, 2006 8:10:49 PM

huh,nak maju setapak biarlah beriringan dgn usaha bukanya airliur pasti sume ada yg mjadi iktibar,apa pun fikiran org atau kata org cubalah jdkan lawak tp barmakna

Posted by: depoc84 | Dec 5, 2006 1:05:14 AM

salam..tahniah utk KRU group..hope citer u all lebih mantap dr filem yang ada di masia ni..asyiký cinta je..so..sayabas utk u all.good luck

Posted by: razo | Dec 5, 2006 2:54:54 AM

nape diaorg buat cite aku.ni yg aku marah ni takde binatang lain ke dia nak letak.....

Posted by: cicak | Dec 6, 2006 6:42:57 AM

The costume is good. Bravo and congrats to KRU Group!

Posted by: rina | Dec 7, 2006 8:34:37 PM

Hey Malaysian or (Malays),this is only fiction. Just enjoy the show.If u have so much of complaints, then do it urself honey!Enjoy the show ok..

Posted by: rina | Dec 7, 2006 8:37:23 PM

Memang dinanti-nantikan superhero pertama malaysia.. [cicak man..] lepas ni wat citer [lipas man] lak baru gempak!!! malaysia kan banyak spesies lipas.. x pun wat superhero gagak man lak.. haha... best la korang

Posted by: zaMstylO | Dec 9, 2006 6:00:41 AM

comfirm giler tengok...dah tengok the making pun dah best!apalagi bile tengok wayang!lepas nie apek nak belakon filem ape lak...tikus man kot...tak pun biawak man...tempah awal2 tiket woi!!!

Posted by: iskandar | Dec 10, 2006 4:06:44 AM

best gak citer ni... byk kelakar yg spontan.. tapi penghujung membosan kan.. kalu bab fight 2 bagi nampak real sikit.... lembik je
hahahaha

Posted by: izuan | Dec 10, 2006 7:37:45 PM

lpas ni sekuelnye mcm ner lak?watak danny down...ader pengganti ke untuk temankn si hairi?

Posted by: sky | Dec 11, 2006 10:13:18 AM

aku x tgk lg citer nih, tp
bak kata org2 seblum merdeka,
sokonglah produk tmptn...
tp 1 jer yg aku x bekenan,
xde binatang lein ke slein cicak?
buatlah cacing-boy ke. heheh

Posted by: so_lucky | Dec 13, 2006 5:17:29 AM

nape cite cicak byk tempet mcm omputih...contohnya rumah...situasi 2 mcm cite omputih....nape xwat tempat kita je...effect je kita patut tambah biar nampak lain...xpayahlah sampai design umah pun mcm umah org barat...mcm bukan tempat kita plak...tp cite akan best coz apek yg berlakon...klu org lain th berlakon...entahlah...mungkin x box office nampaknya...syabas coz yusri pandai memilih apek sbg pelakon utamanya

Posted by: kind_boyz86 | Dec 13, 2006 8:32:07 PM

Cerita komedi yang dicipta oleh kru ini mmg betul2 seronok dan mengasyikkan.Tidak kiralah dikalangan tua,muda malah adik saya berumur 5 tahun juga meminati watak superhero pertama malaysia ini.Sebelum ini dia asyik menonton watak superhero dalm bahasa inggeris tapi kini dia boleh faham jalan cerita itu dalam bahasa melayu.Akhir sekali,semoga cerita ini boleh menarik berjuta-juta penonton.cerita ini mmg patut dpt 5 bintang.

Posted by: tinie | Dec 14, 2006 10:49:22 PM

cicakman best

Posted by: mar | Dec 16, 2006 7:12:56 AM

embal hap filem na guru....ammia tohgel na..maka embal taha dal lah na.

Posted by: sassok | Dec 18, 2006 10:24:09 PM

slute 4 yusri@KRU coz brani dan yakin dgn CGI tech. Only the man's who's again art akan bkin ni suma.harap kalu mu nok buat animasi biarlah dlm 3D okey...2D kalu dis msg aku tarik blk...PURE PUNK FOR RAW PEOPLE.

Posted by: zmi syndicate | Dec 19, 2006 11:30:49 AM

Tahniah yusry.. good jobs done.

Adhadi Mohd
Jurugambar / Jurufoto perkahwinan
Kuala Lumpur WP, / Selangor Malaysia
http://adhadi.fotopages.com

Posted by: adhadi mohd | Dec 20, 2006 8:21:58 PM

boleh tahan cicak man tp citer nie sesuai utk bebudak je. jgn marah!

Posted by: rai | Dec 24, 2006 9:20:10 AM

sapot cicak man gueas crt yg lawak antar malaysia benua malaysia dan sama waktu dgn nya hehehehehehehehe cick man@ tugarang man

Posted by: oell | Jan 3, 2007 8:17:46 PM

Tahniah buat Yusri khasnya, dan production am nya. Apalah kome2 ni ! ! Beri lah sokongan padu dan moral support pada filem CICAK MAN.Pertamakali Malaysia ada filem mcam ni...Sekali2 pe salahnye.Achik filem cintan je.. kami yang warga emas x brapa shork,sbab kami dah lalu zaman 2. Jgn mare le....
T. ksih.

Posted by: ainon itam ahmad | Jan 7, 2007 6:38:51 PM

congratulation for yusry..

Posted by: lee | Jan 15, 2007 7:24:32 PM

i love this movie,i buy this cd see again and again...tak bosan betul???saya nak ucapkan terima kasih telah menerbit filem yang menyenorokkan...MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!!

Posted by: lee horn | Jan 19, 2007 2:55:14 AM

MALAYSIA BOLEH, MALAYSIA, BOLEH, MALAYSIA BOLEH!!!MALAYSIA telah menerbitkan sebuah filem yang seronok dan saya berasBeri lah sokongan padu dan moral support pada filem CICAK MAN.Pertamakali Malaysia ada filem mcam ni...Sekali2 pe salahnye.Achik filem cintan je.. a bangga terhadap filem ini...MALAYSIA akan maju maju maju setinggi langit..........

Posted by: lee horn | Jan 19, 2007 2:59:52 AM

Post a comment